Buenas! 

Idag är det superfredag, det är ”bankdag” i Barcelona igen.. för idag är det spaniens nationaldag vilket betyder att vi har ledigt från skolan. Långhelg igen. Men hur ni ska veta att vi haft det flera gånger, det förstår jag att ni undrar.. är sopdålig på det här med att uppdatera bloggen, som sagt från början. Jag ber om ursäkt för det, men dagarna fylls av annat och mitt mål med att låta internet och sociala medier vila har jag uppnått. 

Dagarna flyter på alldeles för fort.. men vi båda två har klarat första provet i spanskan och därmed klättrat upp ett steg. Känns ju ändå jävligt gött att man överträffar sig själv ibland.. trots alla mornar med ångestrop på hjälp från la caravana sitter man här nu och känner sig nästan spansk.

Vädret är trevligt. Solen skymtar fram ibland bakom molnen, det är typ 25 grader i luften och på nätterna är det alldeles ljuvligt att andas in den friska sensommarluften som Katalonien erbjuder. Att den skulle vara frisk,  det vet jag inte egentligen. Här sitter man och blickar ut över ett alldeles glittrigt ljusblått hav men det är inte så idylliskt som det låter.. innan man ser havet ser man också en äcklig bilväg som är hårt trafikerad och där tåget brakar på var tionde minut. För att vara helt ärlig är det sjukt mycket ljud runt om mig nu. Bilvägen framför mig, bakom mig har vi en radio på (nästan) högsta volym som sprutar ut reklam på spanska.. på sidan av mig sitter två gubbar och svamlar på holländska. Jag förstår inte ett ord. Och så är det ”valpen” som jobbar i baren idag, han skramlar onödigt högt med disken.. protest-skrammel.. varje gång man möter hans blick känner man hur starkt han avskyr sin tillvaro och hur han önskade att han var ledig precis som vi. Men man kan se honom skina upp när han ska tömma soporna för då får han brassa runt på deras fyrhjuling. Valpen är alltså den yngsta i personalkåren och åker på skitjobben.. som på de flesta arbetsplatser är hierarkin uppdelad på ungefär samma sätt. Ibland får han stå i baren men då endast hjälpa till med disken och torka bord. 

Det har hänt mycket sen sist.. livet här är skönt, avslappnat och rofyllt. Trots att man nu skapat en vardag med rutiner precis som hemma tycker jag att vardagslunket är betydligt skönare. Mycket beror säkerligen på vädret. Visserligen är det mörkt på kvällarna redan vid halvåtta och när vi ska gå till skolan har solen precis tittat fram. Men dagarna bjuder fortfarande på magsikt solväder, bad i havet (även om det är lite svalare än i augusti och september) och sköna kvällar där vi äter middag utomhus. 

Människor bor fortfarande i tält här på campingen och folk lunkar fortfarande runt i flipflops.  

Vi har träffat en underbar kille som heter Neil, han är från Irland och pluggade spanska i vår klass några veckor. En underbar eldsjäl som sjunger, skrattar och bjuder på sig själv hela tiden. Tyvärr lämnar han Barca ikväll, men vi har fått hans gitarr som minne och hans adress i London där han bor. Där får vi låna hans hus gratis om vi skulle vilja och han ska visa oss alla pubhörn London har att erbjuda. Det blir garanterat ett besök till vår nyfunna vän nästa år. 

Stefans brorsa och hans tjej har varit här på besök förra helgen, det var jättetrevligt. Vi var ut och käkade vietnamesiskt och vi beställde så mycket mat att servitören frågade om vi hade rökt gräs innan.. haha.. Sen promenerade vi runt i Barcelona, åkte parishjul, drack drinkar på ett brasilianskt hak och avslutade kvällen med att tvärdäcka i en taxi. Därefter var jag bakfull resten av helgen. 

 Nu är det helg igen - och jag ska dricka upp vinet. Bli lite dags-susig och lyssna på Janis Joplin på högsta volym i husvagnen. 

Förresten måste jag dela med mig av vår skräck senaste tiden. Helt plötsligt har vi båda vaknat upp med äckliga bett som kliat något vansinnigt. Betten har blivit blåsor, stora, uppsvällda äckliga kliande bölder på kroppen. Alla i ganska fina rader. Kliar länge och försvinner aldrig. Hela tiden har vi (eller jag) varit övertygade om vägglöss… JA FYFAN. Google-mästare som man är har jag nog läst 67 rapporter om vägglöss, sanering om vägglöss, spridning av vägglöss, hur man upptäcker vägglöss, vad man gör för att bli av med dom, hur vägglöss ser ut, fakta om vägglöss… ja ni förstår poängen och ni som känner mig förstår att vid det här laget är ALLA kryp vägglöss. Alla prickar i sängen är vägglössavföring och allt som kryper på kroppen är vägglöss. Så efter allt googlande förstod jag iallafall att värme är bästa sättet att ta död på dom. Vi stänger alla fönster, alla ventiler och brassar på elelementet på max samtidigt som solen gassar på. Därefter tar vi in på hotell i två nätter och låter det stå där som en bastu. Det verkar ha gett effekt. Inte ett bett på nio dagar!! Den klokare delen av mig själv förstår att det nog bara var kattloppor/fågelloppor från alla dessa hemlösa katter som bor på campingen, som behöver vaccineras, matas, avmaskas, klappas.. givetvis gjorde mitt hjärta alldeles för ont när jag såg dessa krakar.. och jag kunde inte låta bli att bjuda in, låtit de ligga på våra filtar och utan eftertanke har jag givetvis delat filt med katterna.. lägger man i hop ett och ett förstår man ju att vi också kommer få den ohyran som gör att katterna tappar all päls och som gör att dom nästan kliar ihjäl sig. 

MEN den här grejen tog ner oss båda aningen… jag har sovit med byxor instoppat i strumpor, tröja instoppat i byxorna. Vi har skakat lakanet varje kväll innan läggdags och våra kläder har vi haft i vakumpåsar i bilen. Jag har drömt om vägglöss. Och ställt klockan på nätterna för att vakna, kolla överallt så att dom inte festar loss på ens blod utan medgivande.. 

Nu känns allt bra igen. Jag slappnar av och inatt var första natten jag vågade sova utan kläder. Jag har sovit hela natten och jag vaknar upp utan bett! Det måste vi fira med ett till glas vin. 

Vi hörs. Hur mår ni hemma? Vad gör ni? Saknar ni oss? VI SAKNAR ER. 

Besos.