Hola! 

För att beskriva känslan just nu skulle ni har hört mina glädjeindianrop (ni som dansat med mig, vet) och våra djupa lättnadssuckar igår innan vi somnade. Har svårt att hitta ord som är tillräckligt övertygande. Vi har nått vårat mål, Barcelona. Det är en förbannat skön känsla. Kan inte direkt påstå att varje dag har varit en skönhetsbehandling.. men vi har för det mesta haft det väldigt väldigt bra och sett svindlande vackra landskap, pittoreska byar, solrosfält, fantastiska pelargoner, alper, berg, vinrankor, gamla kyrkor, borgar, slott, solmogna persikor, olivträd. Vi har sovit vid olika sjöar, druckit vin till magiska solnedgångar och promenerat i vackra skogar. Vi har druckit riesling i vinkällare och bland vinrankor i moseldalen. VILKET JÄVLA STÄLLE! Helt otroligt på alla sätt och vis.. Där trivdes vi och kommer definitivt åka tillbaka för en längre vistelse nästa år och då kommer vi åka dit när det inte är högsäsong. Vill gärna uppleva hösten i mosel, när det inte är lika mycket människor och inte lika VARMT.

Tyskland var för oss båda två över förväntan, vi båda föreställde oss en enda stor industri och autobahn. Men vi såg inte röken av något. Hela Tyskland var underbart, bortsett från maten. Att vara vegen i tyskland var inte det enklaste när man skulle äta ute. Mycket döner kebab, bratwürst och käse (ost). Utbudet i vissa livsmedelsbutiker var bra, men utan kyl blev det mycket tomastsås, pasta, bönor, pesto, örter, burritos, nudlar, svamp, sallad.

Just nu sitter vi och dricker öl. Sjukt goda och kalla. Vi har druckit kaffe och ätit frukost i nästan två timmar, slängt in en tvätt (FINALLY), duschat i varmvatten (om ni kunde ana..), stoppat in grejer i kylskåpet!!!!! (vi har vanlig el). Problemen i husvagnen känns mindre än dom gjorde innan vi korsade gränsen frankrike/spanien.

Frankrike är vi bra trött på ... vi mer eller mindre HATAR frankrike och det har sina anledningar. Det första som händer när vi kommer in i Frankrike, efter vi tankat billigt i Luxemburg, ser jag en djurtransport med kossor som stod på varandra, vår bil visade en temperatur på 45 grader längs med vägarna.. Kände stanken från kiss, bajs och såg panikslagna ögon och mular som pressades ut i dom ohumana och löjliga "lufthålen". Jag greps av panik och blev givetvis helt uppriven. Det andra vi möts av är en outhärdlig hetta, döda solrosfält, döda majsfält, gula gräsmattor och kossor utan varken solskydd eller bete. Vi körde bara på timme efter timme, så fort man tog en kisspaus rann det svett om oss båda och hela frankrike var en enda prövning. Bergspassage efter bergspassage, byar med riktigt kassa vägar, ut på fält med avstängda vägar, EXTREMT smala vägar, otrevliga jävla fransmän.. är knappt beredd att ge Frankrike en andra chans. 

Angående la caravana, hon mår sådär. Golvet på ena sidan är verkligen ruttet och efter alla bergspassager, farthiner och småvägar har hon blivit ordentligt omskakad. Lägger man ihop ett och ett hajar ni också vad som händer med ruttet trä om man ruskar om det som när tvätten centrifugerar. 

Skriver snart igen.. det blev visst bråttom nu med bärs och mat och dra in till stan. Tjopp tjopp :) 

Puss och kram